7 x outfits voor moeders van de bruid | Fashionchick

2021-12-27 17:47:21 By : Ms. Cherry Dong

Gefeliciteerd! Jouw dochter gaat trouwen met de liefde van haar leven. De bruiloft gaat ongetwijfeld een fantastische dag worden maar kan ook de nodige spanning met zich meebrengen. 

Dat geldt natuurlijk voor het bruidspaar maar ook voor jou, moeder van de bruid. Want reken maar dat de spotlights ook op jou gericht zullen zijn. En dat je in heel wat foto's terug te zien bent. Het is dus van groot belang dat jij de dag doorbrengt in een outfit waar je je mooi, zelfverzekerd en op en top jezelf in voelt. Geen paniek, wij zijn er om jou te helpen. Laat je inspireren door de 7 verschillende moeder van de bruid outfits hieronder en kies je favoriet. Dan hoef je je daarna alleen nog druk te maken over het weer.

Op spannende dagen is het fijn dat je altijd terug kunt vallen op de klassiekers. Met een jurk - of rok - in zwart en wit sla je de plank eigenlijk nooit mis, ook niet op de dag dat je dochter gaat trouwen. Let er wel op dat het geheel niet te zakelijk wordt en fleur de boel op met feestelijke accessoires. 

Voyar La Rue | To Be Dressed

Een outfit in één kleur staat hartstikke stijlvol en laat je langer én slanker ogen. Dat is dus mooi meegenomen. Een mantelpak is hartstikke geschikt voor de moeder van de bruid maar ook een mooie top of blouse met rok laat jou stralen op deze speciale dag. 

Voel jij je eigenlijk helemaal niet jezelf in een jurk? Dan zien wij geen enkele reden om deze toch aan te trekken. Ook niet op de trouwdag van je dochter. Er zijn namelijk genoeg feestelijke alternatieven te bedenken. Je spijkerbroek mag je thuis laten maar een mooie pantalon - bijvoorbeeld gemaakt van linnen - in combinatie met een blouse of top zou zomaar eens dé outfit voor jou kunnen zijn. 

Bloemen doen het altijd goed op een bruiloft. Op tafel, in de handen van de bruid maar óók verwerkt in de outfit van de moeder van de bruid. Het is extra leuk als je de themakleuren van de bruiloft - mochten die er zijn - terug laat komen in de print van je outfit. Geloof ons, je dochter zal je extra dankbaar zijn als ze de foto's terug ziet. 

Ivy & Oak | de Bijenkorf

Wil je als moeder van de bruid wel eens wat anders dan een jurk? Dan is een jumpsuit perfect voor jou. Met dit item ben je namelijk - net als met een jurk - in één klap aangekleed. Dat scheelt toch aanzienlijk in je outfitstress. Het enige waar je op moet letten? Dat de jumpsuit die je kiest niet te casual oogt. Vaak voorkom je dit al door te kiezen voor een luxe materiaal en op zoek te gaan naar de juiste fit. Oftewel: niet te baggy maar ook zeker niet te strak. 

Waarom zou alleen de (schoon)vader van de bruid strak in pak op het feest mogen verschijnen? Anno 2020 is het pak ook een perfecte outfit voor haar moeder. Onze voorkeur gaat uit naar een lichte, frisse kleur - zoals roze, lichtblauw, zachtgeel of mintgroen - omdat zwart, grijs of donkerblauw al snel te zakelijk aanvoelt. Een felle kleur kan ook, maar overleg dit even met het bruidspaar. Het zou zomaar kunnen dat zij het gevoel hebben dat je hun spotlight steelt. 

Met de kortingscode "FEEST20" ontvang je nu 20% korting bij OTTO! Deze actie is geldig t/m 20 december 2021

Korte blazer in klassieke vorm

Rick Cardona by heine | OTTO

Mag je als moeder van de bruid wit dragen? Officieel niet. Maar de regels zijn lang zo streng niet meer als een paar decennia geleden en stiekem vinden wij eigenlijk dat er voor jou best een uitzondering gemaakt kan worden. Mits de bruid er natuurlijk net zo over denkt. Mochten jullie er allebei blij van worden zorg er dan wel voor dat jouw witte outfit past bij de witte jurk van je dochter. Je wilt het immers niet op je geweten hebben dat jouw spierwitte look de gebroken witte trouwjurk smoezelig laat lijken. 

Smith & Soul | de Bijenkorf

Dit zijn de mooiste bruidsmode trends van 2021

5 manieren om een bruiloft outfit te rocken

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook 18x de meest romantische blouses uit de shop Fashion Lees ook Zo bereken je de maat van je bh Fashion Lees ook Zo lijkt je outfit duur (terwijl hij dat niet is) Fashion Lees ook 24 x de leukste lente schoenen Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

18x de meest romantische blouses uit de shop

Zo bereken je de maat van je bh

Zo lijkt je outfit duur (terwijl hij dat niet is)

24 x de leukste lente schoenen

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.